Houtdorp

De huttenbouw op het Houtdorp is een vast onderdeel van Vakantie Kinderweek. Kinderen kunnen samen met vriendjes en vriendinnetjes, ouders, grootouders en iedereen die wil helpen een mooie hut bouwen. Wij zorgen dat op het terrein voldoende “schoon” hout aanwezig is waarvan de hutten gebouwd kunnen worden. De donderdag is altijd een speciale dag, want dan is “open hut” en mag iedereen naar de bouwwerken komen kijken. Op het terrein is dan ook altijd een frietkar en een ijscokar aanwezig zodat op het Houtdorp gegeten kan worden. Na “open hut” volgt traditioneel het avondprogramma en daarna de overnachting, de nacht van het Houtdorp.

Reglement

De medewerkers van het Houtdorp doen er alles aan om het terrein zo veilig mogelijk te houden. Voor het evenement begint wordt bijvoorbeeld het gras gemaaid, zodat het kort is en planken met spijkers goed zichtbaar zijn. Ook wordt regelmatig het sprokkelhout van het veld verwijderd. Zelf kunnen jullie natuurlijk ook heel veel doen om het veld veilig te houden.

 • Zorg dat je goede stevige schoenen aan hebt, kijk ook op www.veiligevoeten.nl
 • Zorg dat je een pet op hebt tegen de brandende zon.
 • Klim niet onnodig op de houtstapels.
 • Zorg dat je een plank nooit met een spijker naar boven op de grond legt. Draai de plank om, zodat de spijker in de grond zit.
 • Neem voldoende drinken mee, zeker als het een warme dag gaat worden.

De hutten worden door onze medewerkers gekeurd, voordat de kinderen mogen overnachten in hun hut. Waar letten wij op bij het keuren van de hut.

 • Je hut mag niet hoger zijn dan twee verdiepingen
 • De uitgang moet groot genoeg zijn, zodat medewerkers de hut in kunnen om hulp te kunnen verlenen.
 • De uitgang mag niet afgesloten kunnen worden.
 • Er mogen geen spijkers uitsteken aan de binnen en buitenkant van de hut.
 • Er mogen geen planken of balken uitsteken waar iemand tegenaan zou kunnen lopen.
 • De hut moet stevig genoeg zijn.

Materiaal

Neem zelf gereedschap en spijkers mee. Elektrisch gereedschap is niet verboden, maar het moet wel veilig zijn. Elektrische zagen en spijkerpistolen zijn niet toegestaan. Houd er rekening mee dat er kleine kinderen op het veld lopen en vaak ook nog rondrennen ook. Kleine kinderen hebben de eigenschap dat ze minder goed opletten en vaak ook niet het gevaar zien.

Wij zorgen voor voldoende “schoon” hout, je hoeft zelf dus geen hout mee te nemen. Wil je toch hout meenemen, dan moet het hout wel “schoon” zijn, dus niet geverfd of geplastificeerd.

Vakantie Kinderweek heeft voldoende dekzeilen om de hutten van een dakbedekking te voorzien. De zeilen worden alleen gebruikt als er regen wordt verwacht.

Vloerbedekking hebben we liever niet, maar als de vloerbedekking los in de hut wordt gelegd en het weer wordt verwijderd en meegenomen bij het ophalen van de kinderen, staan we het gebruik van vloerbedekking wel toe. Het gebruik van karton is een beter alternatief.